Het verhaal van gunter paintings

Over Anouk

Welkom op de site van Anouk Gunter, kunstschilder te Roosendaal
Afgestudeerd aan het SISA Antwerpen , Reclametekenen
St. Joost ,Breda, grafisch vormgeven.

Little Flyguy serie

Schilderen is mijn vrijheid. Er ontstaat op mijn atelier een wereld waarin ik me veilig kan terugtrekken en me weer even als een kind voel, alles mag , niets moet!
Het witte doek of de kale houten panelen smeken haast om verf en vaak begin ik met een grote kwast of houtskool vormen te zetten op de ondergrond. Meestal ontstaat er dan als uit de mist een dier of een mensachtig wezen. Steeds meer ga ik verfijnen, de kwasten worden ingeruild voor penselen. Mijn kleurgebruik is vrolijk doch niet schreeuwend. Mijn ‘little fluyguy’ typetjes zijn soms onzeker, dan weer kunnen ze de hele wereld aan. Ze willen vliegen, leven, op avontuur, het maakt mijn werk dan weer aandoenlijk en dan zit het weer vol daadkracht. Humor mag er zeker niet in ontbreken.

Wijnkunstjes

In de eerste Corona periode was er ineens minder ruis. Het was voor veel mensen een nare periode maar het bracht mij rust en inspiratie. Door een tekort aan doeken besloot ik om mijn karaktertjes in wijnkistjes te schilderen, een voor een unieke pareltjes geborgen in hun eigen fijne wereldje.

Stormy weather
Anouk Gunter Kunstschilder te Roosendaal